January 19, 2014

Mossy Forest Cameron Highland

                                                         Welcome to Mossy Forest!!!!
Ini kali ke-3 kami p naik gunung brinchang and meredah Mossy Forest (naik tangga jerr)

Tidak ramai kot org kita yg  tau tmpt ni..kalo p cameron  asyik2 ladang teh je kan..Sebenarnya kami blh jumpa mossy forest ni sbb SESAT..hehe...
tinggi jgk la..dlm 2000m dari ars laut
senang jer nk p cni..same route nk p Sungei Palas tea plantation..just belok kiri..ada signboard gunung brinchang...Kami naik kete jer..xsanggup la nk hiking..ada jer mat n minah saleh hiking...Tabah betul diaorg ni.. Bagi  yg suka tgk view, nk rasa angin segar, udara yg nyaman + sejuk.. tempat ni sesuai la dgn jiwa raga korang..
pokok2 sume berlumut sbb udara kt cni super duper sejuk 
hutan berlumut

si kecil ni pn suka dgn tmpt sejuk..like father  like son..
Dari cni..kita boleh nampak view from Perak and Pahang..On your right side is Perak and left side is Pahang...Tapi nampak pokok dgn hutan je la..Kalo kabus tebal xnmpk apa2 pn..
I'm in the middle of pahang and perak

can you see the fog?? ni dh tgh hari ..kalo pagi2 lagi tebal la kabus..

Kalau plan nk bercuti ke Cameron highland..singgah2 la Mossy forest (n_n)



2 comments:

  1. walaupun sering kesana..tak pernah panjat lagi gunung ni hehe...

    salam kenal tuan rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam pekenalan kamsiah... :) nnt blh la p sana..sejuk..ckp pn kuar asap

      Delete

 
Images by Freepik