May 24, 2014

Dancing With Fire

Hai..hai..hai...Assalamualaikum....

Sape yang pernah tgk fire show kat Perhentian? Perasan tak org yg performed tu foreigner..bukan org kita..i wonder jgk laa diaorang ni cari makan kat cni dgn main api tu ke???ke tourist yang lama bebenor stay kat sana sampai tak nak balik rmh sendiri..boring-boring diaorang buat show malam2...

Memang kat sana lebih ramai foreigner dari org kita..Sampai ada yang berkahwin dengan org pulau sebab seronoknya stay kat pulau...boleh berjemur, scuba diving, swimming, snorkeling...And kalau mat saleh and minah saleha ni berjemur, diaorang ni bukannya berangan kosong je, confirm ada je buku yang menemani mereka..Yang ni boleh puji la..memang membaca dah jadi budaya dan gaya hidup mereka. My late father in law  pun suka membaca, dalam almari rumah ni mmg penuh dengan koleksi bukunya..Respect betul la dengan mereka yang hobinya membaca ni.

Antara koleksi buku-buku FIL
Forest gump in Danish version

Back to the topic..the fire show, ingat senang ke nak golek2, pusing2 api tu..api yang panas membara..silap langkah terbakor la rambut tu..semasa diaorang buat show tu, akan ada la org yg akan collect money, kalau nak bagi pun boleh,, xnak bagi pun xpe..Macam org baskin la kan, if rasa nak bagi duit, up to u la..yg penting kita enjoy the show!

Mostly org yg tgk show ni layan shisha..xpun minum-minum jer bagi yang tak bershisha..Kalau nak tgk dgn dekat org main api tu kena jadi pelanggan kat kedai tu la.. First nite kami kat sana, beside the fire show, ada jugak fireworks but the second nite xde pulak.

Last but not least..Enjoy this video!!





No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik