May 15, 2014

Makan Angin: Pulau Perhentian Episod 1

Assalamualaikum wbt everybody!!!

Hari ni hujan turun jgk akhirnya di bumi kelate ni..lamo bena doh x uje..Alhamdulillah syukur..sejuk la tdo malam ni..Bila baru blk dari tempat yang panas ni, memang sgt nikmat la bila dapat rasa udara yg sejuk. Actually kami baru sampai rumah je setelah jadi orang pulau selama 3 hari 2 malam...Panas weii duk pulau..lagi-lagi sekarang ni kan cuaca panas melampau..wrong time jgk laa bercuti kat pulau dengan cuaca skrg ni...Kalo p tempat sejuk pun rasanya lagi sejuk peti ais kt dapur lagi kot :)

Ok, meh nak story from A to Z cuti-cuti kali ni...Kami bertolak pegi Kuala Besut pagi Isnin, main redah je ni.tak ambik pakej pun...boat x booking, hotel pun x booking..kami nak stay kat Long Beach, mostly resort or chalet kt ctu x layan booking2 ni..so plan nya nak walk-in jer..pasrah je la psl bilik tu...Dah sampai jeti Kuala Besut, pusing-pusing cari tempat parking..ada satu tempat parking yang berpagar..lebih selamat la dari parking kt open area. Caj parking berbumbung Rm10 per day..owner parking tu bagi RM25 for 3 days. Dah settle hal parking, owner tmpt parking tu tnya pasal boat. Dia la yg tolong arrange hal boat..


Ticket price pegi -balik RM70

sape nak p perhentian boleh la contact Aina Holidays
Kami jugak ambik pakej snorkeling dengan Aina Holidays. RM50 per head utk 5 checkpoints. 


on the way nak p jeti

Sebelum naik bot kena byr caj Taman Laut Rm5



wajah gumbira bahagia dpt naik bot

Dari jeti Kuala Besut-Pulau Perhentian ambik masa dalam 40 minit jgk la..Kami naik speed boat..nasib baik Eusoff ok jer..makin boat laju makin dia suka ada lah...Sampai je Long Beach, kami check in kat D'Rock Garden Resort. Price per night is Rm120 (utk bilik yg ada kipas, bilik aircond rm280 pernite kalo xclap) and this chalet ada elektrik 24 jam..

we stayed here
view from the resort..
ini budak manyak penat makan angin atas boat
ni la bilik kami..ok la jgk..

Nak tau cantik ke x Pulau Perhentian????Just enjoy these photos...Subhanallah view memang sangat cantik..dengan air biru..pasir putih...For live experience jemput la datang!
view dari bilik
crystal clear water


Long Beach
Ok, ni baru story dari A sampai C je dulu..Untuk story DEFGHIJKLM*&!#!@$ sabar ye!!!

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik