March 7, 2014

Ke Langkawi Kitewwwww

Pulau Lagenda aka Langkawi is our next destination for holiday after Cameron Highland.Kami bertolak petang dan singgah bermalam di rumah Mak Su (my aunt) kt Kangar. Besok pagi br plan nk masuk Langkawi. Punya lah pepagi lagi bangun excitednya nk naik feri, tup tup smpai jeti tiket yg sebelah pg dh sold out. Paling awal tiket pukul 12.30 tgh hr.

Sementara nk tggu turn naik feri, Mak su ajak la jalan2 dulu. Kami pi Taman Ular. Feeling mcm bdk sekolah rendah la plk jln2 tmpt mcm ni..hehe










Dah habis pusing taman ular terus p jeti.Kami naik feri kat jeti Kuala Perlis dan dalam sejam jgk la nk sampai Langkawi..Sampai je jeti Langkawi, uruskan hal kete sewa then isi perut pastu check in hotel. We stayed at Federal Villa Beach Resort and the room quite big and comfy for 3 of us.


DAY 1
Aktiviti hari pertama kt Langkawi kami p naik cable car. Ticket rm30 kot (lupa la plk hrga tiket)...View sgt cantik. Enjoice the picca....





Untuk hari pertama, kami just naik cable car jer...Tak sempat nk melawat tempat lain dah..Rehat-rehat kat hotel je la..simpan tenaga untuk aktiviti esok. 


DAY 2
It's island hopping time!!!! 
Pakej untuk Island Hopping ni termasuk la p Pantai Beras Basah, bagi makan burung helang and Tasik Dayang Bunting. Harga per head pn i dh lupa la uolsss!!!Kalau pegi satu family reramai, blh la sewa satu bot..Lagi senang kan...


waiting for the van


budak kecik ni baik je naik bot..xmeragam..xtakut..good boy!!!


First stop Pulau Pantai Beras Basah


Air jernih jer...



Aktiviti yg ada kt cni jet ski and banana bot jer kot...Snorkeling mcm xde jer sbb xnampak pn org bersnorkeling. Kalau nk snorkeling kena p Pulau Payar, yg tu pakej lain la plk. Dalam sejam lbh jgk la spent time kt Beras Basah Island tu. Lepas tu abg bot bwk kitaorg tgk burung helang...Bagi makan la konon,,,tapi helang kt ctu dh terlebih kenyang..bagi makanan pun x nk datang dekat..Tengok dari jauh pn boleee...


Last destination for Island Hopping is Tasik Dayang Bunting.


can u spot the head????her belly???
Bagi yang ada anak kecik mcm saya ni, sangat sangat mencabar nk kena naik turun tangga sebelum boleh terjun Tasik Dayang Bunting tu..Umur anak masa pegi Langkawi 10 bulan and he still can't walk. Berat badan plk lbh 10kg..Memang lenguh habis la satu badan. Beliau syok je la org dukung...

Kat tasik tu ada paddle boat, sewa plk rm20 utk yg solar..yg biasa x tau harga..hehe..Bagi yg xtau berenang mcm sy ni, naik paddle boat pn ok la...tak pun tgk org berenang pn boleee...



We enjoy our island hopping although it is quite challenging when you have baby with you. Lucky for us Eusoff is a good boy and he just followed the flow and enjoyed the boat ride....
After Island Hopping we check-in at Twin Peaks Island Resort,which is situated at Kuah. Rate per night is RM100++ . We chose this hotel because of the swimming pool. 


ini budak manyak suka main air


Sebelah malam plk, kami p top up perut kt Wan Thai Restoren. Memang ramai la org p mkn kt sana but for me the food is just OK. Malam tu kononnya nak jalan2 tepi pantai tapi apakan daya, hero kecik plk syok tdo. Penat main air kot petang tadi...


DAY 3

After having our breakfast, we check-out and plan for today will be Underwater World and shopping time!!!
Tiket masuk Underwater World saya dah lupa laa (maybe around RM30)



Dah habis pusing2 Underwater World, kami shopping kat Haji Ismail Group (HIG)..Shopping Chocolate mmg wajib kalu pegi Langkawi and of coz rokok....



Shopping xbanyak pun, sbb susah nak bwk barang, dgn beg lagi, stroller lagi..nk dukung anak lagi..

Dah setel sume brg yg nak beli,setel hal kete sewa, masa untuk kami pulang...Bye bye Langkawi...Till we neet again (kalu p lagi la kan sbb big bos bgtau xnak p dah Langkawi)








 Sayonara!!!!

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik